Amazondan Alışveriş Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ
Amazondan alışverişin nasıl yapıldığını yukarıdaki videoda bulabilirsiniz.. Güzel şekilde anlatıldığı için tekrar yazarak anlatma gereği duymuyorum. Fakat dikkat edilmesi gereken birkaç noktadan bahsetmek istiyorum.
-Amazondaki her ürün Türkiyeye yollanmaz. Arama yaptığınız sol taraftaki seçeneklerde "ship to Turkey" ifadesi göreceksiniz. Arama yaptıktan sonra ona tıklarsanız. Size sadece Türkiyeye yollanan ürünleri gösterir.
-Amazondan aldığınız ve satıcısı amazon olan(üründe shipped and sold by amazon yazan) ürünlerde kesinlikle gümrükle uğraşmazsınız. Ürün 75 euro altındaysa zaten gümrük yasası gereği vergi ödemezsiniz. Eğer 75 euro üzerindeyse amazonda place order kısmına ilerlediğinizde ürünü satın alırken(en son kısım satın almadan önce) ödeminiz gereken vergi miktarı size gösterilir ve onu amazona ödersiniz. Sizin yerinize amazon devlete öder vergiyi.
-Satın almada kuru dolar seçin tl seçerseniz daha çok para ödersiniz. Amazonun kendi tl kuru nedeniyle.
-3 farklı kargo seçeneği var.
-"get 10 dolar off instantly" ifadesi türkiye için geçerli değil. Bundan yararlanabilmek için amazonun kredi kartına başvuru yapmanız gerekit ve abd için geçerli.
-Türkiyeye ücretsiz kargo yoktur. Amazon prime avantaj sağlamaz.

1 yorum:

  1. Peki ben samson c01u pro alcam ne adar vergi ve kargo parasi oderim

    YanıtlaSil